Uavhengig vurdering av dine tekniske valg?

Utvikler dere programvare inhouse eller vurderer å kjøpe kildekode andre har utviklet?
Da kan det kanskje være smart å få eksterne til å gjøre en vurdering av de tekniske valgene dere har gjort.
Det er rart med det, ofte ser man ikke skogen for bare trær..

I Attentec har vi lang erfaring med tekniske gjennomganger. Våre erfarne utviklere går grundig gjennom elementer som arkitektur, teknologivalg (utviklingsspråk, verktøy, etc), testmetodikk, release management, feilhåndtering, sikkerhet, dokumentasjon og gjerne også interne kompetanser.
Noen ganger er det vi finner veldig bra, andre ganger ikke bra i det hele tatt.

Å bygge videre på en dårlig arkitektur og tekniske valg svekker din konkurransekraft, ofte i mange år fremover.

Det vil du jo ikke. Men det er heldigvis veldig enkelt å forhindre.

Vil du lære mer om hvordan du kan få gjennomført en kostnadseffektiv gjennomgang av din programvare, ta kontakt!

Hvordan beskytte programvaren din?

De fleste av våre prosjekter dreier seg om å utvikle klientens egen programvare. For de fleste har denne en betydelig verdi, i noen tilfeller hele verdien av selskapet.

Da er det selvsagt viktig å beskytte seg mot tap. Det er mye som kan forringe verdien av produktet, f.eks tyveri av kildekode (konkurrerende virksomhet kan selge hele eller deler av koden under eget navn, eller kopiere algoritmer til eget produkt) eller sette opp bakdører (har skjedd ofte, og kan brukes til mye, som å sabotere konkurrentens produkt eller spionere på deres kunder).

Du kan bruke rettssystemet til en viss grad, men i praksis vil det ofte være fånyttes og bortkastede penger. Det viktigste du kan gjøre er derfor å sørge for at skaden ikke skjer!

Vi har gjort sikkerhetsanalyser hos flere av våre oppdragsgivere, og vi har stort sett alltid funnet betydelige svakheter. Dette har gjort dem i stand til å iverksette korrigerende tiltak, som har gjort det betydelig vanskeligere å skade dem.

Er du opptatt av hvordan dere kan beskytte kildekoden deres? Ta kontakt med meg, så kan vi se hvordan vi kan hjelpe dere!