Hvordan gjøre programvaren din mer attraktiv med små midler?

Har du vurdert hvordan programvaren din fremstår for potensielle kunder?

Det å lage gode brukergrensesnitt (UX) er et fag i seg selv. Utviklere har ofte mer enn nok med å lage robuste, testbare løsninger med dokumentert kildekode (ok, det siste tar de ofte litt lett på) fremfor å fokusere på visuell design og effektiv brukerinteraksjon. Dette elementet blir dessverre ofte nedprioritert. Men du er jo tross alt avhengig av å selge applikasjonen din, og da hjelper det selvsagt at den ser bra ut?

Den gode nyheten er at selv med veldig begrensede midler kan du oppnå en stor forskjell.

Ta for eksempel norske Jotron, som utvikler kommunikasjonssystemer, og nylig kom til oss med sin programvare. Løsningen er robust, og mennesker over hele verden er avhengig av at den fungerer, men den så ikke helt bra ut og kunne være litt vanskelig å bruke. Vår ekspert på brukerinteraksjon identifiserte raskt årsaken og kom med forslag til løsning. Han hjalp videre Jotron med å implementere en helt ny brukerflyt, med alle grafiske elementer som trengs.

– Det hele viste seg å være en utrolig nyttig prosess, som ga oss en skikkelig a-ha opplevelse og ikke minst et “nytt” produkt” å vise frem og selge videre, fortalte en fornøyd utviklingssjef Per Kolbjørn Soglo i etterkant. 

Har dere en programvareløsning som trenger en facelift? Kanskje ser den litt gammeldags ut – eller kanskje den aldri har sett helt bra ut. Antakelig er det både rimeligere og enklere å fikse enn du tror. Ta kontakt med meg, så kan vi se hvordan vi kan hjelpe dere.

mvh

Geir