Hvordan beskytte programvaren din?

De fleste av våre prosjekter dreier seg om å utvikle klientens egen programvare. For de fleste har denne en betydelig verdi, i noen tilfeller hele verdien av selskapet.

Da er det selvsagt viktig å beskytte seg mot tap. Det er mye som kan forringe verdien av produktet, f.eks tyveri av kildekode (konkurrerende virksomhet kan selge hele eller deler av koden under eget navn, eller kopiere algoritmer til eget produkt) eller sette opp bakdører (har skjedd ofte, og kan brukes til mye, som å sabotere konkurrentens produkt eller spionere på deres kunder).

Du kan bruke rettssystemet til en viss grad, men i praksis vil det ofte være fånyttes og bortkastede penger. Det viktigste du kan gjøre er derfor å sørge for at skaden ikke skjer!

Vi har gjort sikkerhetsanalyser hos flere av våre oppdragsgivere, og vi har stort sett alltid funnet betydelige svakheter. Dette har gjort dem i stand til å iverksette korrigerende tiltak, som har gjort det betydelig vanskeligere å skade dem.

Er du opptatt av hvordan dere kan beskytte kildekoden deres? Ta kontakt med meg, så kan vi se hvordan vi kan hjelpe dere!