Hvordan gjøre programvaren din mer attraktiv med små midler?

Har du vurdert hvordan programvaren din fremstår for potensielle kunder?

Det å lage gode brukergrensesnitt (UX) er et fag i seg selv. Utviklere har ofte mer enn nok med å lage robuste, testbare løsninger med dokumentert kildekode (ok, det siste tar de ofte litt lett på) fremfor å fokusere på visuell design og effektiv brukerinteraksjon. Dette elementet blir dessverre ofte nedprioritert. Men du er jo tross alt avhengig av å selge applikasjonen din, og da hjelper det selvsagt at den ser bra ut?

Den gode nyheten er at selv med veldig begrensede midler kan du oppnå en stor forskjell.

Ta for eksempel norske Jotron, som utvikler kommunikasjonssystemer, og nylig kom til oss med sin programvare. Løsningen er robust, og mennesker over hele verden er avhengig av at den fungerer, men den så ikke helt bra ut og kunne være litt vanskelig å bruke. Vår ekspert på brukerinteraksjon identifiserte raskt årsaken og kom med forslag til løsning. Han hjalp videre Jotron med å implementere en helt ny brukerflyt, med alle grafiske elementer som trengs.

– Det hele viste seg å være en utrolig nyttig prosess, som ga oss en skikkelig a-ha opplevelse og ikke minst et “nytt” produkt” å vise frem og selge videre, fortalte en fornøyd utviklingssjef Per Kolbjørn Soglo i etterkant. 

Har dere en programvareløsning som trenger en facelift? Kanskje ser den litt gammeldags ut – eller kanskje den aldri har sett helt bra ut. Antakelig er det både rimeligere og enklere å fikse enn du tror. Ta kontakt med meg, så kan vi se hvordan vi kan hjelpe dere.

mvh

Geir

Hvordan beskytte programvaren din?

De fleste av våre prosjekter dreier seg om å utvikle klientens egen programvare. For de fleste har denne en betydelig verdi, i noen tilfeller hele verdien av selskapet.

Da er det selvsagt viktig å beskytte seg mot tap. Det er mye som kan forringe verdien av produktet, f.eks tyveri av kildekode (konkurrerende virksomhet kan selge hele eller deler av koden under eget navn, eller kopiere algoritmer til eget produkt) eller sette opp bakdører (har skjedd ofte, og kan brukes til mye, som å sabotere konkurrentens produkt eller spionere på deres kunder).

Du kan bruke rettssystemet til en viss grad, men i praksis vil det ofte være fånyttes og bortkastede penger. Det viktigste du kan gjøre er derfor å sørge for at skaden ikke skjer!

Vi har gjort sikkerhetsanalyser hos flere av våre oppdragsgivere, og vi har stort sett alltid funnet betydelige svakheter. Dette har gjort dem i stand til å iverksette korrigerende tiltak, som har gjort det betydelig vanskeligere å skade dem.

Er du opptatt av hvordan dere kan beskytte kildekoden deres? Ta kontakt med meg, så kan vi se hvordan vi kan hjelpe dere!